Kuaför Kolunun Tarihi Hakkında Bilmediklerini

Kuaför direğinin berber dükkanını tanımlayan sadece nostaljik bir işaret olduğunu düşünebilirsiniz.
Ancak berberin kutbu her zaman bir tıraş ve saç kesimi sembolize olmamıştır; Çok kanlı bir geçmişi var.Main Street, bir zamanlar Amerika'daki her küçük kasabanın can damarıydı. Ana caddede akşam yemeğini bulabilirsin. Ayakkabı dükkanı. Eczane. Ve berber dükkânı. Mayberry'de (Andy Griffith gösterisinde yer alan küçük kasaba), Floyd Lawson'un berber dükkanı bir saç kesimi, tıraş ve en son kasaba dedikodusu için gidecek yerdi. Saç kesimi sana bir dolar mal olur; Tıraş sadece 35 sent (ancak favoran muhtemelen eğri). Dedikodu özgürdü. Floyd'un dükkânı ve ön kapının kurduğu berber kutbu toplumsal bir buluşma yeri temsil etti. Küçük kasaba Amerika'nın bu nostaljik sembolü tüm kurmaca değildi; Floyd Lawson, Andy Griffith'in gerçek memleketinden gelen gerçek bir berbere dayanıyordu.
Floyd (ve ülkenin dört bir yanındaki gerçek hayatdaşları) sadece yakın bir tıraş görmek için bulunmuş olsa da, o düz kenarın fazla yüz saçlarını temizlemekten başka bir şey için kullanılmasını istemezsiniz. İyi eğitimli, deneyimli bir berber, nadiren müşterilerini lekelemektedir; Kan onun berbat bir işaretidir. Bu her zaman böyle değildi.

Cerrahlar ve Berberler

Berberler bir zamanlar tıp uygulayıcılarıydı. Ortaçağ'da iki tür cerrah vardı: akademik cerrahlar ve berber cerrahları. Akademik cerrahlar cesedin nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyorlardı. Bunu yasadışı olan cesetlerde anatomi çalışmadan yapmaları gerekiyordu. Bunun yerine, hasta ya da yaralı insanlara saldırdılar (hastalarımızı tedavi etme niyeti ile) ve hastalar yaralarından ya da hastalıklarından ölmeden önce bir şeyler öğrenmeye çalıştılar.
Kuaför cerrahları daha yaygın ve daha az eğitimli (çoğu okuma yazma bilmiyor). Berber cerrah, hemen ölmediğinde gördüğün adamdı. Diş ekstraksiyonu, kafa derisinin bulanması, sülük uygulamaları ve kan dökme de dahil olmak üzere bir dizi korkunç görev gerçekleştirdi. Ayrıca sakalları kesip saçları kestirmişti (bir kez delidesedildiyse, ayrıca kırpılabilir, değil mi?)

Yorumlar